+36 30 / 958 2006
+36 26 / 950 341

mestervet@mestervet.hu
mesterkisallatklinika@gmail.com

 

H-P 800-1200
Szo. 900-1200

 

H-P

 

15:00-19:00

 

 

Diagnosztika

Színes doppler ultrahangos vizsgáló készülék

Miért fontos?

 • Az ultrahangos vizsgálattal gyors, precíz képet kaphatunk a különböző szervi elváltozásokról.
 • A vizsgálat teljesen fájdalom és kockázatmentes.
 • A vemhesség korai stádiumban már diagnosztizálható.

Rendelőnkben teljes körű hasi és szív ultrahang vizsgálatot végzünk. Az egyik legmodernebb ultrahang-diagnosztikai eszköz áll rendelkezésünkre.  
A szív ultrahangos vizsgálatával diagnosztizálható számos szívprobléma és mérhető adatok rögzítésével nyomon követhető a kórkép az állat korosodásával.
 
Mikor indokolt ez a vizsgálat?
Számos esetben olyan tünetekkel érkeznek hozzánk a betegek, hogy a kedvencük fáradékony, sokszor köhécsel, fuldokol, ami mozgásra néha erősödik. Ilyen esetekben egy fizikális vizsgálatot követően végezzük el a szív ultrahangos vizsgálatát, ahol mozgás közben látjuk a billentyűket és a vér áramlását a szívben.

A hasüreg ultrahangos vizsgálata számos olyan betegség felderítésének az alapja, amiket szabad szemmel, fizikális vizsgálattal nem lehet diagnosztizálni.

Mikor indokolt ez a vizsgálat?
A fizikális vizsgálatot követően sok esetben hívjuk segítségül a különböző képalkotó eljárásokat a hasüregi szervek elváltozásainak felderítésében. Ilyen az ultrahang is. A különböző szervek morfológiája, szerkezete precízen meghatározhatóak, képet kaphatunk különböző gócokról, rendellenes képletekről. A vizsgálat teljesen fájdalom és kockázatmentes.

A vemhesség 21-28. napjától biztonsággal megállapítható a magzat jelenléte, vizsgálható a fejlődése és kiszűrhetőek az esetleges rendellenességek. Tenyésztőknek szerződés alapján árkedvezmény!

 

 

 

Röntgenvizsgálatok

2016 áprilistól a legmodernebb digitális röntgen rendszerrel végezzük a vizsgálatokat

Miért fontos?

 • Csont és ízületi kórképek diagnosztizálásában elengedhetetlen.
 • Mellkasban, tüdőben lévő gócok felderítése.
 • Tüdő rajzolata alapján keringési problémák diagnosztizálása.
 • Hasüregben idegen képletek, folyadék, vemhesség meghatározása.

Lágy és csontszöveti kórképek diagnosztizálásában valamint különféle szűrővizsgálatok (DYSPLASIA vizsgálat) elvégzésében kiemelkedő fontosságú vizsgálat. A röntgenkép minőségét nagyban befolyásolja, hogy az állat mennyire nyugodt, mert az éles, értékelhető képhez teljes mozdulatlanság szükséges. Ez sok esetben csak egy felületes narkózissal érhető el. Ez nem csak a kép értékelését segíti, hanem kevesebb stresszt jelent kedvencünknek és persze a gazdinak is. A felvételek elkészítését követően a képeket értékeljük és lehetőség van arra, hogy digitalizált kép formában tovább küldjük a gazdi e-mail címére.

 

Laborvizsgálatok

VÉRVIZSGÁLAT

Miért fontos?

 • Segít egy gyors és pontos diagnózis felállításában
 • egyszerűen és fájdalommentesen kivitelezhető a vérvétel
 • bizonyos szervi rendellenességek ( vese elégtelenség, máj és hasnyálmirigy problémák illetve fertőző betegségek ( Lyme kór, macska leukóis, babeziózis, szívférgesség stb..) könnyen megállapíthatóak.

Klinikánkon vett vérből akár néhány órán belül, de legkésőbb 24 órán belül eredményt tudunk mondani. Az eredményeket e-mailen küldjük ki a gazdiknak, azok teljes elemzésével.

 

BÉLSÁRVIZSGÁLAT

Miért fontos?

 • Húsevő állatoknál gyakori probléma a bélférgesség. Ezek sajnos fertőzőek lehetnek a gazdára is, mert sok bélféreg az emberben is megtelepszik. Ezért fontos, hogy megfelelő protokol betartásával féregtelenítsük rendszeresen kedvenceinket.
 • Ajánlásunk szerint 3-4 havonta javasolt féreghajtást ismételni. Ez a férgek életciklusával magyarázható.
 • Sokszor a tenyészetekből elhozott kölyköknél tapasztalhatunk visszatérő hasmenést az új környezetbe kerülésük után pár héten belül. Ez kezdetben még magyarázható a tápváltással, de itt gondolnunk kell sokszor más betegségekre is ( parazitózis, Giardia, bélbaktériumok ,vírusok).
 • A teljes körű bélsárvizsgálat kiterjed a paraziták, egysejtű kórokozók illetve a patogén baktériumok kitenyésztésére és azok antibiotikum érzékenységének vizsgálatára is.
 • Gyorstesztjeinkkel akár 10 perc alatt is diagnózishoz jutunk és mielőbb megkezdhetjük a célzott kezelést.
 • Fontos, hogy elhúzódó hasmenéses betegségekben az állatok bélfala annyira károsodhat, hogy a növekedésben lévő ifjak visszamaradhatnak a fejlődésben.

 

BŐRKAPARÉK VIZSGÁLAT

Miért fontos?

 • Bőrbetegségek hátterében sokszor találkozunk szabad szemmel nem látható különféle parazitákkal.
 • Bőrgombásodás diagnózisa ( gomba tipizálása és rezisztencia vizsgálata )

A célzott kezelés helyes megválasztását nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen kórokozóval állunk szemben.

Sokszor a tartós tüneti, néha eredménytelen kezelések sokkal többe kerülnek, mint egy teljes laborvizsgálat révén diagnosztizált és célzott kezelés megválasztásával kivitelezett terápia.

Hírlevél feliratkozás

+36 30 / 958 2006
+36 26 / 950 341

mestervet@mestervet.hu
mesterkisallatklinika@gmail.com

 

Rendelési idő
H-P 800-1200
Szo. 900-1200

 

H-P

 

15:00-19:00