+36 30 / 958 2006
+36 26 / 950 341

mestervet@mestervet.hu
mesterkisallatklinika@gmail.com

 

H-P 800-1200
Szo. 900-1200

 

H-P

 

15:00-19:00

 

 

Vissza a bejegyzésekhez

(Állat)kórház a város szélén

Október
14

Érdekes, új épület fogadja a Szentendrére érkezőket a 11-es út mentén, a Városkapu üzletházzal szemben. Állatkórház nyílt itt néhány hete. Házi kedvenceinket jó néhány állatorvosi rendelő várja városunkban. Miért éppen itt nyitotta meg MESTERVET elnevezésű kórházát – kérdezem dr. Mester György állatorvostól. 
Tizenöt éve élünk Szentendrén és nagyon kötődöm a városhoz. Igaza van, városunk kisállat tulajdonosai jó néhány állategészségügyi szolgáltatóból választhatnak, de én külföldi tapasztalataim mintájára szeretnék itt egy olyan kórházat működtetni, aminek a lényege a teljes körű szakirányú ellátásra való törekvés.

Tíz évig dolgoztam a Juhász Tamás Kisállatkórházban, Budapest egyik legjobb ilyen intézményében. Itt módomban volt széleskörű tapasztalatokat szerezni, főként traumatológiai és ortopéd sebészeti területen. Innen az angliai Birminghambe kerültem. Ott ugyanolyan szakosodással találkoztam, mint nálunk a humánorvoslásban van és egy speciális, éjjel-nappali baleseti kórházban is dolgoztam. Az ott megismert korszerű és magas színvonalú ellátási formát szeretném most a saját kórházamban is megvalósítani.

Mik lesznek ennek a kórháznak, az itt folyó szakellátásnak a jellegzetességei?
Ugyanúgy működik a kivizsgálás és a gyógyítás, mint ahogy embereknél szokásos – ambuláns és bentlakásos (kórházi) formában, az igények és szükségletek szerint. A betegségek megelőzése és korai felismerése területén a kötelező és ajánlott védőoltások mellett különböző ortopédiai, időskori onkológiai szűrővizsgálatokat végzünk. A belgyógyászati kivizsgálástól a fogászaton, szemészeti, bőrgyógyászati ellátáson keresztül a sebészeti ellátásig - amibe a hasi- és mellkasi műtétek, csont- és ízületi sebészeti műtétek is beletartoznak – csaknem teljes körű ellátást tudunk nyújtani. Tevékenységünk színvonalát korszerű diagnosztikus műszerek, röntgen és ultrahang berendezések biztosítják.

Az ismert háziállatokon – kutyán-macskán – kívül különleges fajtákat is gyógyítanak?
Mivel kórházunkban olyan orvosok is fognak rendelni, akik egzotikus állatokra – kétéltűekre, egzotikus madarakra, teknősökre, vadászgörényekre és más, ritkább házi kedvencekre – szakosodtak, ebben az irányban is ki tudtuk bővíteni az ellátottak körét.

Milyen különlegességeket kínálnak még az állattartóknak?
A tenyésztők számára jelent segítséget szaporodásbiológiai szolgáltatásunk, aminek keretében spermavizsgálatot, mesterséges termékenyítést és génmegőrzést végzünk. Ezek segítségével lehetővé válik a stabilan magas színvonalú és optimális alomszámú utódok biztosítása hosszú időn keresztül.

A szorosan vett állatorvosi ellátáson kívül milyen egyéb szolgáltatásokat kínálnak a gazdiknak?
Kutya-macska panziónkban a kedvencek megőrzését biztosítjuk állatorvosi felügyelet mellett. Lesz ezen kívül kutya-macska kozmetika és kérésre kutyaoktatás is.

Hogyan lehet ennyiféle szolgáltatást, vizsgálatot, műtétet a hagyományos rendelési időben elvégezni?
A pácienseket szeretnénk bejelentkezés alapján fogadni, ami a gazdik (és a kedvencek) számára kiküszöböli a hosszú várakozást és ilyen módon a mi munkánk is tervezhetőbb. A hivatalos rendelési idő hétfőtől péntekig 8-12 és délután 16-20 óra között, szombaton délelőtt 9-12 .Sürgős esetekben, baleseteknél soron kívül is a rászorulók rendelkezésére állunk. 

Hírlevél feliratkozás

+36 30 / 958 2006
+36 26 / 950 341

mestervet@mestervet.hu
mesterkisallatklinika@gmail.com

 

Rendelési idő
H-P 800-1200
Szo. 900-1200

 

H-P

 

15:00-19:00